Slovenská pošta nakúpi trezory za 9 miliónov eur

26.02.2013 Bratislava

Bratislava 26. februára (TASR) – Slovenská pošta nakúpi nové trezory za deväť miliónov eur. Pôjde o skriňové trezory, ktoré majú slúžiť na úschovu hotovosti či cenín na pobočkách pošty, ale aj o podpultové trezory, ktoré sa používajú v dennej prevádzke. Výsledok verejnej súťaže na ich dodávku zverejnila pošta vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) 23. februára.

Nákup odôvodňuje narastajúcim počtom vlámaní a lúpežných prepadnutí, ale aj plnením si svojich povinností ako člena Svetovej poštovej únie. Súčasťou zákazky je aj dodávka trezorových pokladní s časovým zámkom či bezpečnostných dverí, ale aj údržba a oprava týchto zariadení.

Presný počet trezorov, ktoré nakúpi, však Slovenská pošta neprezradila. "Ide o súčasť opatrení na priame zabezpečenie objektov pôšt. Považujeme všetky informácie súvisiace s ochranou majetku, osôb a pošte zverených hodnôt za citlivé, a ako také ich chránime," uviedla pošta v stanovisku pre TASR.

Dodávku v hodnote 9 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) zafinancuje z výnosov za služby, ktoré poskytuje. Zákazku získala spoločnosť Koval Systems. "Spoločnosť zabezpečovala dodávku a servis trezorovej techniky pre Slovenskú poštu aj v minulosti," doplnila spoločnosť. Verejné obstarávanie prebehlo s využitím elektronickej aukcie, do súťaže boli prijaté dve ponuky.
 

Vyberte región